Nieuw: Schiphol Terminal Parking

geschreven 16-06-2015 door Parkeren dichtbij Schiphol

Om verwarring onder haar reizigers en bezoekers te voorkomen heeft Schiphol sinds kort haar parkeergarages P1 en P2 hernoemd naar Schiphol Terminal Parking. Deze huidige benamingen worden echter nog wel gehanteerd op de bebording rondom Schiphol Airport. Overige labels zoals Business Parking, Visitors Parking en Upgrade P/12 zullen echter niet meer gecommuniceerd worden.

Schiphol p1 en p2 parkeren kaart

Wat verandert er voor Schiphol reizigers

Niets wezenlijk om in het kort aan te geven. De P1 en P2 worden zoals gebruikelijk aangegeven via borden en de overige labels zijn nog gewoon te gebruiken zoals voorheen. Reserveringsbevestigingen met de oude benaming zijn eveneens te gebruiken. Uw reservering in de toekomst voor genoemde producten zal echter wel onder de nieuwe naam Schiphol Terminal Parking vallen en te gebruiken zijn.

Hoe werkt Terminal Parking

Deze service is ideaal voor reizigers die kort willen parkeren, zoals afscheid nemen van familieleden of uw geliefde ophalen, en korte vakantie of stedentrips. Gezien de ligging is de looptijd van P1 en P2 van uw auto naar Terminal minimaal (2 min) en bespaart u hier veel tijd en stress mee. U kunt uw auto dan ook erg makkelijk zonder reservering naar de 24 uur bewaakte parkeergarage rijden en parkeren. In het hoogseizoen raden wij u echter wel aan om een plaats te reserveren.

Ligging P1 / P2 Parking Schiphol

De parkeergarages van P1 en P2 / Schiphol Terminal Parking liggen centraal gelegen op Schiphol Airport. Mocht u gebruik willen maken van deze service en vanaf één van de snelweg A4, A5 of A9 komen dan worden deze parkeergelegenheden duidelijk aangegeven. Op Schiphol Rijk kunt u de borden volgen en keuze maken tussen de twee parkeergarages. Beide zijn op loopafstand van de terminals en makkelijk te bereiken.

Gegevens navigatie: Ceintuurbaan Zuid, Schiphol, Haarlemmermeer.
Coordinaten: 52.307219, 4.752139

Schiphol Terminal Parking prijzen

Gezien de ligging en de grote vraag fluctueren de prijzen voor deze service afhankelijk van de parkeertijd, beschikbaarheid en periode. Iets waar wij onze vraagtekens zetten gezien de service en parkeergarage hetzelfde blijft. Het neemt echter niet weg dat u dit kan voorkomen door tijdig te reserveren. Zo zijn er namelijk een beperkt aantal parkeerplaatsen voor een actietarief te reserveren. Het normale tarief ligt op €32,50 per dag en kan tot maximaal 16 dagen worden gereserveerd. Reizigers die langer de auto willen parkeren zijn het voordeligste af bij Schiphol Smart Parking / P3 Parkeren.