Uitbreiding Schiphol Smart Parking

geschreven 09-06-2015 door Parkeren dichtbij Schiphol

In 2016 mogen we een uitbreiding van de huidige parkeerlocatie P3 Lang Parkeren verwachten. Schiphol Smart parking investeert namelijk in een uitbreiding van het huidige parkeerterrein in de vorm van een 5 verdieping tellende overdekte parkeergarage. Deze parkeergarage is ontworpen door dezelfde architecten die ook het station voor de nieuwe Erasmuslijn in Den Haag en het Tata Steel Stadion in Velsen vorm gaven.

uitbreiding parkeren schiphol 2016

P3 Parkeergarage

Het huidige parkeerterrein lijdt onder de groei aan vluchten en passagiers. Het barst daarmee letterlijk op sommige plekken uit haar voegen. Een goede reden voor Schiphol om haar voorzieningen te verbeteren en de reizigers van een bepaalde comfort te voorzien. De nieuwe parkeergarage van Schiphol Smart parking zal bestaan uit een 5 verdieping hoge parkeergarage die ruimte bied aan ongeveer 2.500 auto's. Hiermee komt het totaal aantal parkeerplaatsen op P3 op bijna 20.000. Deze voorziening zal naar verwachting voor het hoogseizoen (juli/aug) in 2016 klaar zijn.

Uitbreidingsplan Schiphol

Deze uitbreiding is onderdeel van een lange termijn oplossing voor de groeiende vraag in parkeergelegenheid op en dichtbij Schiphol Airport. Naast de 2.500 zal er de komende jaren nog geinvesteerd worden in nogmaals een uitbreiding van 7.500 parkeerplaatsen. Gezien de gelimiteerde ruimte naast de verschillende landingsbanen en snelweg is er daarom op dit moment voor gekozen om de hoogte in te bouwen in plaats van de grasvelden rondom Schiphol Smart Parking.

Wij verwachten daarom ook dat deze trent zich doorzet en dat onze reizigers voortaan voornamelijk overdekt zullen kunnen parkeren.