Vakantiegeld Tips

geschreven 11-06-2015 door Parkeren dichtbij Schiphol

Eind mei / begin juni krijgen veel Nederlanders traditie getrouw het vakantiegeld (+-8%). Dit betekent in de reisbranche het teken om te stunten met prijzen en bestemmingen. Voor ons een reden om tips en duidelijkheid te geven om zodoende onnodige stress en een te hoge uitgave te voorkomen!

parkeren schiphol
Prijsvoordeel

Uiteraard betekent kwantiteit in veel gevallen een lagere prijs en voordeel voor de vakantieganger. Hierbij dien je echter altijd te kijken naar hetgeen wat je krijgt en vooral wat je verwacht. Prijsvechters zijn van harte welkom maar als dit betekent dat je hard verdiende loon op gaat naar een Turks hotel in aanbouw dan slaan we de plank flink mis. Vakantie moet leuk en ontspannend zijn!

Hieronder vindt je daarom een aantal tips & trics van het team Parkeren dichtbij Schiphol

1) Vergelijk vakantieaanbieders

Bij het zoeken van een vakantie drijven vaak een aantal aanbieders naar boven in google. Neemt niet weg dat er genoeg keuze is en dat hetzelfde hotel en een vlucht goedkoper kan zijn via een andere website. Vergelijk daarom altijd hetgeen wat u voor ogen heeft!

Daarnaast fluctueren prijzen ook enorm en is het wijselijk om op verschillende dagen / tijden, in verschillende browsers en devices (computer, Ipad, telefoon, laptop) de prijs van uw reis te controleren. Het kan soms veel geld besparen!

2) Vakantie Beoordelingen

Controleer bij het boeken van uw hotel altijd een aantal beoordeling websites zoals Tripadvisor of Zoover. Zo voorkom je een teleurstelling bij aankomst

3) Wees flexibel in je vakantieplannen

Voor veel reizigers is een tussenstop op één of meerdere vliegvelden ondenkbaar en onpraktisch. Hier zijn wij het mee eens, echter zult u merken dat het soms erg voordelig is om alsnog via een andere luchthaven naar uw eindbestemming te vliegen. Het kost wellicht meer tijd maar u heeft wel meer te besteden op een vakantiebestemming.

Het schuiven in vluchttijden of vertrek/aankomstdagen is een andere bespaartruc. Staar je niet blind op één of twee dagen als het ruim €200,- per persoon kan besparen. Zo is het vliegen in het weekend vaak duur en doordeweeks aantrekkelijker.

4) Toeslagen Vakantie

In Nederland is men op de goede weg als het gaat om de transparantie mbt toeslagen of extra kosten. Neemt niet weg dat je niet direct de prijs op websites als definitief kan beschouwen. Klik door naar het totaal bedrag en kijk bijvoorbeeld ook hoeveel bagage je mee mag nemen (soms moet je fors bijbetalen).

5) Valuta en koers

Het boeken van een goedkope vakantie is het leukste wat er is. Helaas blijft het daar niet bij en komen er nog verschillende uitgave bovenop zoals eten/drinken, verblijf en uitstapjes. De lokale koers bepaald hoe interessant het is voor de reiziger om een uitgave te maken. Zo kan een vlucht richting New York spot goedkoop zijn maar het dagelijks leven erg duur (vw. wisselkoers euro-dollar) en een vlucht richting Indonesie even zo goedkoop en ook nog eens super goedkoop in uitgave. Mee aangevende dat het altijd belangrijk is om naast een vlucht altijd te controleren wat je gemiddeld kwijt bent per dag aan eten en verblijf.

6) Sparen voor vakantie voordeel

Naast het sparen van geld voor een vakantie is er ook een andere manier om uw voordeel te behalen als u gaat reizen. Zo kunt u middels verschillende spaarprogramma's punten (geld) sparen die u bij een volgende reis weer kunt spenderen. Hierbij kunt u denken aan korting op vluchten via Flying Blue (o.a KLM), American Express of hotels via Agoda.com. U zult merken dat de korting aardig op kan lopen en uw reis nog aangenamer kan maken.

7) Parkeren Schiphol

Uiteraard konden tips met betrekking tot lang parkeren Schiphol niet achterblijven. Naast de vele tips die u op onze parkeertips pagina kunt vinden willen we u graag wijzen op verschillende stunt prijzen onder de aanwezige parkeeraanbieders. Vergelijken is in deze echt een aanrader en kan per dag ruim €10,- schelen.