Vliegtickets EK 2016 Frankrijk

geschreven 30-06-2015 door Parkeren dichtbij Schiphol

Volgend jaar staat weer één van de grootste sportevenementen in Europa op de agenda, het Europees Kampioenschap voetbal in Frankrijk. Traditiegetrouw is dit het voetbalfeest van supporters uit alle landen in Europa en ver daarbuiten. Gezien de grote vraag naar voetbalkaarten en reismogelijkheden zoals vliegtickets leek het ons daarom goed om het één en ander op een rij te zetten en onze lezers te voorzien van handige informatie voor een voordelige en onvergetelijk reis naar Frankrijk!

oranje tickets

EK 2016 Frankrijk

Dit jaar bevind het EK voetbal zich in Frankrijk, een ideaal centraal gelegen land met veel mogelijkheden. Op dit moment zijn de verschillende landen nog aan het strijden om een plek op dit europeeskampioenschap. Voor de supporters is het echter al mogelijk om zich in te schrijven voor voetbaltickets en zich bezig te houden met het verblijf en een reis richting één van de 10 speelsteden in Frankrijk.

Voor Nederlanders zou gezien de ligging één van de vier noordelijk gelegen speelsteden (Parijs, St. Denis, Lens, Lille) ideaal zijn als uitvalbasis voor een groeps of finale wedstrijd van het Nederlands elftal. Helaas hebben we dit nog niet in de hand en orienteren kan dan ook alvast geen kwaad.

Reismogelijkheden EK Frankrijk

Frankrijk ligt centraal en heeft voor de Nederlanders met betrekking tot reistijd veel mogelijkheden. Niet dat dit de Nederlander zou tegenhouden bij het bezoeken van een wedstrijd in het buitenland maar het wordt wel een stuk toegankelijker. Vanuit Nederland kan men in ieder geval middels zowel auto, trein als vliegtuig richting het EK afreizen. Iets wat in veel gevallen minder dan een dag in beslag zal nemen.

Vliegtickets EK Voetbal 2016

Met Schiphol Airport als één van Europa's grootste luchthavens en met een samenwerkingsverband tussen KLM en Airfrance heeft de Oranjefan veel keuze in vluchten. Dit neemt niet weg dat vluchten en voordelige tarieven door toedoen van de hoge vraag tijdens het EK in Frankrijk schaars zijn. Voor de nederlandse fan is het daarom goed om direct na de definitieve loting op 12 december een vlucht te regelen.

Aanbod

Vanuit Amsterdam is het mogelijk om naar alle speelsteden in Frankrijk te vliegen. Rotterdam Airport heeft een minder groot aanbod maar is een serieuze optie. Waarbij Eindhoven Airport nauwelijks relevante vluchten heeft en voornamelijk te gebruiken is voor alternatieve reisroutes. Als oranjefan is de kans op een voordelige vlucht richting Frankrijk dan ook het hoogst via Schiphol Airport.

Reistijd Schiphol - Frankrijk

Schiphol heeft een gunstige ligging en zal in veel gevallen een korte reistijd bieden voor fans vanuit Nederland. Zo is het mogelijk om binnen 1 1/2 uur naar Parijs te vliegen en is de reistijd naar de verst gelegen speelstad Marseille slechts 1 uur en 40 minuten. Vergeleken met de trein en de auto is dit het ideale vervoer naar het EK en met name de zuidelijk gelegen speelsteden.

Prijzen vluchten EK 2016

Prijzen van vluchten fluctueren vanwege de grote vraag rondom evenementen zoals het Europees Kampioenschap. Als voetbalfan is het dan ook zaak dat je er snel bij bent en profiteert van de lage stuntprijzen die vliegtuigmaatschappijen voor een aantal stoelen in het vliegtuig hanteren. Het gros zal het echter moeten doen met de normale prijs of een extra hoge prijs door toedoen van de stijgende vraag. Wij raden in deze dan ook aan om prijzen te vergelijken op websites zoals WTC.nl, Cheaptickets.nl, Tix.nl of rechtstreeks bij de aanbieders zoals op KLM.nl. Vergelijken kan als snel een mooi voordeel opleveren. Bestel op Worldticketcenter alle gunstige vliegtickets.

In het geval van het komende EK in Frankrijk is het ook slim om alternatieve luchthavens te bekijken. Zo kan het een flink stuk goedkoper zijn als men kiest voor een dichtbij gelegen vliegveld dan op het vliegveld van de speelstad. Wees flexibel in uw reisplanning en bespaar eventueel hoge kosten. Meer vakantietips

Auto

De reistijd naar de noordelijk gelegen speelsteden is nihil en zal bij plaatsing een serieuze optie zijn om naar toe te reizen. Zo kan je al in een aantal uur op de plaats van bestemming zijn. Een rit richting de andere 6 zuidelijke speelsteden (Lyon, Marseille, Nice, St. Ettienne, Toulouse en Bourdeaux) zal echter wat langer in beslag nemen. Iets waar rekening mee gehouden dient te worden als Nederland zich plaatst voor een volgende ronde. Mocht u kiezen om met de auto te gaan dan is de drukte op de franse snelwegen rondom de speelsteden een nadelig aspect. Hetzelfde geldt voor de tolwegen die voor lange files en onvoorziene kosten kunnen zorgen. Hou hier altijd rekening mee.

Trein

Het reizen met de Thalys naar het EK Voetbal is zeer comfortabel en voordelig. Zo is het vanaf Amsterdam en Rotterdam mogelijk om via een directe verbinding de speelsteden Parijs, Lille en Marseille te bereiken. Vanaf Amsterdam ben je bijvoorbeeld in ongeveer 3 1/2 uur voor 35e in Parijs. Daarnaast rijdt de Thalys tot wel 10 keer per dag en is vanwege de prijs een ideale optie voor de oranjefan. Mochten we echter één van de zuidelijk gelegen steden loten dan is er voor de avontuurlijke reiziger de optie om met de Thalys naar St. Mourice te reizen voor de speelsteden Lyon en St. Etienne. Dit neemt echter veel tijd in beslag en zal ook meer kosten. Daarnaast ben je erg gebonden aan deze locatie. Bestel Parkeer Vergelijker.

Hotels EK 2016

Gedurende het EK in Frankrijk zal er een run op hotelkamers zijn, en dan met name in de speelsteden. Met de groeiende vraag zal ook de prijs per kamer stijgen. Dit zagen we bijvoorbeeld al tijdens het WK in Brazilie. Toeristen waren namelijk genoodzaakt om voor woekerprijzen een lelijke en onhygienische kamer te nemen. Dit zal in mindere mate in Frankrijk van toepassing zijn maar het leek ons goed om toch een aantal punten te benoemen

Vergelijk hotels
Mocht u een hotel of hostel in één van de speelsteden willen reserveren dan is het goed om eerst uw wensen op een rij te zetten en die te vergelijken met het aanwezige aanbod. Denk hierbij aan ligging, voorzieningen, type hotel, service en prijs. Daarnaast kan het zo zijn dat het beoogde kamer goedkoper aangeboden wordt op een andere hotelaanbieder. Kijk dan ook eerst op meerdere websites zoals Booking.com, Expedia.nl of Agoda.nl.

Lees reviews

Reizigersrecensies zijn zeer waardevol als het gaat om een realistisch beeld van een hotel. Gebruik dit bij de keuze van een hotel

Boek tijdig

Ook bij hotels tijdens het Europees Kampioenschap in Frankrijk geldt dat het tijdig boeken van uw hotel zowel stress en onnodig veel geld bespaart. Zo zullen tijdens het EK alle hotels in de speelsteden volgeboekt zijn en zullen prijzen gaandeweg alleen maar stijgen. Het is dan ook verstandig om alvast een hotelselectie per speelstad klaar te hebben. Zodoende kunt u direct na de definitieve loting op 12 december het hotel boeken en hoeft u zich geen zorgen te maken over beschikbaarheid en woekerprijzen.

Kaarten EK 2016 Frankrijk

De eerste fase van de EK kaarten loterij is vorige week gestart en u heeft dan ook als fan de mogelijkheid om u in te schrijven voor één of meerdere wedstrijden tijdens het EK. Zonder echter te weten welke teams zich plaatsen of elkaar loten. Er zijn uiteraard ook andere manieren om aan EK kaarten te komen. Hieronder vindt je een aantal opties die voor de hoogste slagingskans op nederlands elftal tickets zal zorgen.

EK 2016 Kaarten - UEFA

Zoals aangegeven is de eerste fase van de ticketloterij voor het EK in Frankrijk van start gegaan. Als neutrale en als fan kunt u zich opgegeven voor één van de vele wedstrijden in de 9 speelsteden. In de eerste twee rondes is het speelschema en de teams nog niet bekend maar als u de in december zich opgeeft dan is dit wel mogelijk. Daarnaast betaald u de originele prijs, iets wat via andere kanalen nog flink kan flucturen. Klik hier om u voor kaarten op te geven

EK 2016 kaarten - Ons Oranje

Het officiele kanaal van de KNVB voor de verkoop van EK voetbal kaarten is Ons Oranje. Op deze website vindt je informatie over het tournooi en de ticketmogelijkheden. Daarnaast zullen de kaarten voor het Nederlands elftal ook middels dit kanaal verdeeld worden. Hiervoor dien je echter wel in het bezit te zijn van een oranje clubcard. Deze is zowel via de supporters vereniging als Ons Oranje te bestellen. Klik hier voor informatie en tickets

EK 2016 kaarten - Worldticketshop

Ook voor het EK in Frankrijk worden er veel tickets door particulieren, marktplaatsen of wederverkopers aangeboden. Helaas is de kwaliteit en prijs bij velen niet te waarborgen. Iets wat u niet wil riskeren bij uw avontuur richting Frankrijk. Door onze jarenlange ervaring in de ticketbranche hebben wij een goed beeld van deze markt en daarom raden wij alleen een select aantal partijen aan. Onlineticketshop.nl en Worldticketshop.nl zijn vanwege hun uitstekende service, prijsstelling en ervaring de ideale partijen voor het kopen van een 100% officieel UEFA ticket voor het EK 2016. Ook bij uitverkochte wedstrijden heeft u hier de grootste kans op tickets vanwege hun grote netwerk aan verkopers (op contractbasis).

EK 2016 kaarten - Voor het stadion

De UEFA heeft volgend jaar zomer bij elk stadion een officieel UEFA kaartophaalpunt ingericht. Alleen consumenten met een orderbevestiging kunnen hier EK kaarten voor het betreffende stadion ophalen op vertoon van legitimatie. Door toedoen van de UEFA ticket in een eerdere fase en wedstrijd loting kan het voorkomen dat niet alle kaarten gebruik gaan worden. Door bij dit punt bij deze consumenten te vragen naar kaarten is de kans groot dat je alsnog aan kaarten kan komen voor een redelijke prijs. Hetzelfde geldt voor het kaarten kopen bij (zwart)handelaren op straat. Pas hier echter wel op voor nep en te dure kaarten.