Zwarte Zaterdag Schiphol

geschreven 06-07-2018 door Parkeren dichtbij Schiphol

Elk jaar ontkomen we er niet aan; Zwarte Zaterdag. Top drukte op zowel de snelwegen als op Schiphol Airport met als gevolg lange files, lange wachttijden en voornamelijk veel irritatie. Tijdens de bouwvak en schoolvakanties is het dan ook voor veel nederlanders passen en meten om er zo weinig mogelijk last van te krijgen. Het team heeft daarom een aantal tips op een rij gezet!

zwarte zaterdag 2018
Zwarte Zaterdag 2018

Vanwege het samenvallen van de bouwvak en de zomervakantie zal de drukste zaterdag dit jaar op 3 verschillende dagen namelijk, 30 juli, 10 én 17 augustus !. Op deze data hebben de meeste scholen in Nederland zomervakantie en is de bouwvak net begonnen. Helaas ook het moment dat nederlanders haast gedwongen worden om op vakantie te gaan, ondanks drukte op zowel wegen als op Schiphol (ruim 240.000 aankomende, vertrekkende en overstappende reizigers). Naast deze dagen zullen de weekenden erom heen naar verwachting ook druk worden.

Schiphol Reizigers - Zwarte zaterdag

Wat kunt u doen als u per ongeluk of juist gedwongen in deze drukke periode via Schiphol reist. Zoals alle drukke vakantieperiodes zijn er zeker een aantal punten waar u rekening mee kan houden. Hieronder vindt u een aantal tips

Vertrek op tijd

Naast de standaard 1 1/2 uur voor vertrek aanwezigheid op Schiphol raden wij u aan om rekening te houden met files op de snelwegen, lange wachttijden voor het parkeren van uw auto, lange wachtrijen op Schiphol en tussendoor ook de hectiek van gestreste mensen om u heen. Calculeer daarom u route en reistijd in en plak er overdag wellicht een extra uur of 2 extra voor in. Niets is erger dan een vlucht missen. Daarnaast is het voor sommige een optie om op of nabij Schiphol een goedkoop hotel te nemen de dag ervoor. Zodoende minimaliseert u de reistijd en de kans op onvoorziene problemen.

Reserveer uw parkeerplaats tijdig

Naast het financieel voordeel wat tijdig reserveren met zich brengt, is het verstandig om op zwarte zaterdag en de weekenden er omheen alvast een parkeerreservering op zak te hebben. Veel parkeerplaatsen hebben gelimiteerd aantal plekken en het zou dan ook zonde zijn als u voor een dichte deur stond óf met extra hoge kosten zou zitten. Reserveer daarom tijdig en vergelijk via onze parkeer vergelijker.

Minimaliseer uw inchecktijd

Probeer alvast online of bij sommige aanbieders bij de parkeerplaats alvast in te checken. Probeer daarnaast alle papieren bij de hand te hebben en controleer voor vertrek in welke vertrekhal u moet zijn. Dit bespaart al snel een half tot een geheel uur.

Wees flexibel

Mocht u met data of tijden kunnen spelen dan raden wij dit zeker aan. Zo zullen de meeste nederlanders met de auto vroeg vertrekken en zal de gebruikelijke ochtendspits dan ook al om 7 uur zich voor kunnen doen. De topdrukte op Schiphol zal in de ochtend beginnen en laat eindigen. Wij raden daarom aan om vooral voor deze topdrukte naar Schiphol af te reizen. Ook al betekent dit een extra uurtje op Schiphol.

Controleer nieuwsberichten

Schiphol Airport is er ook bij gebaat om dergelijke dagen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo zal extra personeel ingezet worden, extra voorzieningen aanwezig zijn en zal u zowel off als online van nieuws voorzien worden. Hou deze bronnen dan ook in de gaten voor actuele informatie met betrekking tot de route naar Schiphol, het parkeren, inchecken en de vluchtinformatie van vertrekkende als aankomende vliegtuigen.