Lang Parkeren Schiphol: Tips

Tips voor parkeren bij Schiphol

Op deze pagina vindt u een aantal handige tips mocht u willen parkeren dichtbij of op Schiphol. Aan de hand van onze jarenlange ervaring in de parkeerbranche en de verschillende ingestuurde tips zijn we tot de volgende lijst gekomen.

Tips: op tijd reserveren parkeerplek

Reserveer op tijd

Gedurende de vakantieperiode is de vraag in veel gevallen hoger dan het aanbod. Zeker als het gaat om de voordelige tarieven. We raden daarom aan om altijd tijdig uw parkeervergelijking te maken en te reserveren. Zodoende bent u altijd verzekerd van de gewenste parkeerservice en voordeligste parkeertarief. Iets wat bij schaarste nog wel wil fluctueren.

Veilig parkeren Schiphol

Parkeer veilig en vertrouwd

Op Parkeren dichtbij Schiphol vindt u een acht-tal betrouwbare en kwalitatief hoge parkeeraanbieders. Het is echter altijd verstandig om uw zelf in te lezen en een keuze te maken op basis van uw wensen. Mocht u echter nog steeds twijfelen dan kunt u ons altijd een mail sturen. Wij streven er naar u binnen 48 uur een passend advies te geven voor parkeren bij Schiphol.

Op tijd vertrekken

Vertrek op tijd

Houd bij het vertrek richting Schiphol altijd rekening met onvoorziene en vooral tijdrovende aspecten. Hierbij kunt u denken aan weersomstandigheden, file door toedoen van een ongeluk, werkzaamheden, omleidingen of doordat u zelf pech heeft. Daarnaast dient u ook rekening te houden met het vervoer van de parkeergelegenheid naar Schiphol, het inchecken en de duane (Schiphol adviseert om tijdens het hoogseizoen minimaal 2 uur van te voren aanwezig te zijn). Iets wat alleen gedurende het hoogseizoen langer in beslag kan nemen. Mocht u een actuele tijdsinschatting willen ontvangen dan kunt u ons altijd mailen.

Veilig parkeren Schiphol

Controleer verkeers / weer en file berichten voor vertrek

Zoals hierboven aangeven is het belangrijk om tijdig aanwezig te zijn voor uw vertrek vanaf Schiphol. Wij raden onze reizigers dan ook altijd aan om de actuele verkeer, weer en file situatie online of via teletekst te controleren.

De volgende bronnen raden wij aan:

Controleer uw vluchtgegevens

Controleer uw vlucht en vertrektijd

Het kan voorkomen dat uw vlucht en tijd aangepast wordt. Mocht u al in tijdnood zitten dan is niks vervelender dat u naar een andere vertrekhal, incheckbalie of gate moet rennen. U kunt dit online via de volgende pagina tijdig te weten komen en voorkomen.

Weet waar je parkeert

Weet waar u parkeert

Op deze website vindt u zowel het adres van de parkeerplaats als een plattegrond waar de parkeeraanbieder zich bevindt. We raden u aan om het adres alvast een dag van te voren in uw routeplanner te zetten en de plattegrond uit te printen. Mocht u geen navigatie aan boord hebben dan kunt u ook de route omschrijving van de betreffende aanbieder uitprinten. Deze vindt u in veel gevallen in de orderbevestiging. Daarnaast vindt u per aanbieder een link naar google streetview. Zodoende heeft u een beter beeld van de exacte locatie van uw aanbieder.

Mocht u besluiten om op P3 Lang Parkeren / Schiphol Smart Parking te parkeren dan raden wij u aan om op te schrijven waar u exact parkeert. Met ruim 10.000 parkeerplekken is het goed mogelijk dat u na uw reis vergeten bent waar u exact geparkeerd heeft. Schiphol Smart Parking heeft het parkeerterrein opgedeeld met nummers en tekens. Maak hier eventueel een foto van. Zodoende hoeft u na de lange reis niet meer onnodig te dwalen.

Print uw bevestiging

Print uw bevestiging

Na het maken van een reservering ontvangt u een reserveringsbevestiging, vaak inclusief contactgegevens routeomschrijving. Print deze tweemaal uit en bewaar deze op twee verschillende plekken. Zodoende heeft u altijd bij vertrek en terugkomst de correcte informatie voorhanden.

Meeting point

Mocht u met iemand afgesproken hebben of reizen dan is het verstandig om altijd een specifieke plek op Schiphol Airport als meeting point te gebruiken. Bij vertrek raden wij altijd de betreffende vertrekhal aan. Gezien veranderende incheckbalies en drukte is het wellicht beter om in eerste instantie buiten af te spreken. Bij terugkomst wordt veelal de aankomsthal of het meeting point in de grote hal (bij het treinstation) gebruikt.

Reservesleutels meenemen

Reserve sleutels

Mocht u de autosleutels bij vertrek in eigen beheer hebben dan raden wij u altijd aan om een reserve sleutel op een andere plaats in uw bagage mee te nemen. Op reis is het namelijk mogelijk dat uw bagage of sleutel zoek raakt. Mocht de parkeeraanbieder de sleutel in beheer hebben dan zal deze altijd op een veilige en afgesloten plek bewaard worden. Echter zijn wij liever altijd voorbereid op onvoorziene problemen.

Veilig parkeren Schiphol

Startkabels

Door het gebruik van verschillende technische hulpmiddelen zoals een iphone-lader of navigatie kan het voorkomen dat de accu van uw auto bij terugkomst leeg is. Daarnaast kan het altijd voorkomen dat u in de haast vergeet uw lampen uit te zetten. Wij raden daarom aan om altijd startkabels mee te nemen. Mocht dit geen uitkomst bieden dan is het altijd verstandig om het nummer van de ANWB in uw telefoon op te slaan voor noodgevallen.

Kilometer registratie

Kilometer registratie

Op deze website vindt u uitsluitend betrouwbare partijen. Wilde verhalen over plotse stijgingen van kilometerstanden door toedoen van "extra" ritjes is hier dan ook zeker niet van toepassing. Voor uw eigen gemoedsrust is het echter altijd verstandig om een foto te maken de huidige stand bij het moment van vertrek.

Telefoon opgeladen

Telefoon opgeladen

Bij veel parkeeraanbieders is het vereist dat u belt ter bevestiging van uw aankomsttijd. Schrijf en sla het nummer van uw parkeeraanbieder op en zorg ervoor dat uw mobiel opgeladen is bij terugkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze terugkomst.