Valet Parking Schiphol

Valet parking bij Schiphol

Valet Parking

In de jaren zestig deed het fenomoon valet parking zijn intrede. Gebruikt door voornamelijk rijke amerikanen werd de auto bij aankomst bij de bioscoop, een luxe restaurant, club of luchthaven door een chauffeur overgenomen en op een parkeerterrein geparkeerd. De klant kon zorgeloos de auto achterlaten en deze vervolgens aan het eind van de activiteit of reis weer afhalen op de afgesproken plek.

Valet Parking Schiphol Airport

Sinds de jaren negentig heeft Nederland ook deze luxe maar vooral handige service overgenomen. In plaats van uw auto zelf op P3 te parkeren rijdt u direct naar de vertrekhal van Schiphol Airport. Vervolgens neemt de chauffeur van de Valet Service uw auto over terwijl u zorgeloos inchecked. De auto zal gedurende uw reis op een bewaakt en afgesloten parkeerterrein geparkeerd staan. Daarnaast zullen de autosleutels te allen tijde in een afgesloten kluis bewaard worden.

Voordelen valet parking

Voordelen

Een voordeel van deze service is vooral de tijdwinst bij vertrek en aankomst. U hoeft namelijk niet te wachten op een shuttleservice, u bent bij aankomst een minuut verwijdert van de incheckbalie en u kunt bij terugkomst direct weer wegrijden. Dit scheelt ruim een dik uur als u zelf uw auto parkeert op Lang Parkeren Schiphol.

Nadelen

Het nadeel van de service is voornamelijk het achterlaten van uw auto zonder exact te weten waar en hoe deze geparkeert staat. Daarnaast is deze service, vergeleken met zelf parkeren, vaak een stuk duurder. Wij snappen deze zorgen en dit is de reden dat we uitsluitend betrouwbare valet parking aanbieders met een goede prijs / kwaliteit verhouding toelaten.

Goedkoop valet parkeren bij Schiphol

Goedkopere optie?

Naast valet parking is er sinds kort ook een goedkopere valet service beschikbaar. Deze hybride optie geeft u de keuze om bij vertrek uw auto bij de vertrekhal achter te laten en hem zelf bij het parkeerterrein bij terugkomst op te halen. Dit kan uiteraard ook andersom. Iets wat bij veel reizigers de voorkeur heeft gezien ze eerst de auto zelf parkeren en het parkeerterrein zien. Daarnaast is niks fijner om na een lange reis zonder extra zorgen en gedoe direct vanaf Schiphol airport naar huis te rijden.

De volgende valet parking raden wij aan: